Už po trinástykrát boli Košice a TC Meteor hostiteľmi festivalu WDSF Košice Open a ani tentokrát v nabitom súťažnom programe nechýbali dve exkluzívne titulárne súťaže – pilotné ME senior III v latine a prestížny svetový šampionát profesionálov v kombinácii 10 tancov.

WDSF European Championship Senior III LAT

Po prvý raz v histórii sa uskutočnil kontinentálny šampionát v tejto vekovej kategórii a disciplíne a jeho premiéra prilákala 32 párov z 10 krajín. V kvalitnom štartovom poli od prvého kola jasne dominovali reprezentanti Slovenska Miriam a František Bérešovci (TCMeteor Košice) , ktorí získali  prvé seniorské zlato z ME a potvrdili tak, že sú najúspešnejším seniorským párom v histórii slovenského tanečného športu.

WDSF PD World Championship 10 Dance

Svetový šampionát v kráľovskej disciplíne profesionálov zavítal na naše územie vôbec po prvý raz a sily si na ňom zmeralo 13 profi párov z 11 krajín Európy, Ázie a Afriky. Vzhľadom na účasť rozhodcov z USA a Austrálie tak košické MS vstúpili do dejín tanečného športu ako jeden z mála šampionátov s plným zastúpením kontinentov.

V trojkolovej súťaži od prvého tanca presvedčivý výkon predvádzali naši zástupcovia Elena Popova a Matej Štec (TK Uni-Dance Bratislava) , ktorí hladko zopakovali vlaňajší postup do finále. V ňom vyrovnaným výkonom zvíťazili vo všetkých desiatich tancoch a získali svoj celkovo tretí titul majstrov sveta ( prvé dva boli v showdance ŠTT). Ich kolekcia 9 medailí (4 zlaté, 3 strieborné a 2 bronzové) a 8 ďalších finálových umiestnení na titulárnych podujatiach WDSF je jedinečnou párovou bilanciou v histórii slovenského tanečného športu.

Obom párom ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu a srdečne blahoželáme!

Mgr. Petr Horáček