Už vyše dve desaťročia je dom kultúry v Žiari nad Hronom dejiskom najobľúbenejšieho kolektívneho šampionátu – majstrovstiev v choreografických disciplínach sekcie TŠ.
Ani tento rok nebol výnimkou – v sobotu 11.5.2024 si vyše dve stovky účastníkov a 36 súťažných vystúpení zmeralo sily v dvoch sólových a šiestich kolektívnych súťažných kategóriách.

V súťažiach choreografií sólových dievčat a žien (Tanečnice) dominovala TŠ Viva Nové Zámky pod vedením choreografky a trénerky Henriety Vadkerti ( zlato v oboch vekových kategóriách).
Rovnako úspešným subjektom v oblasti párových choreografií juniorov a dospelých ŠTT bol TC Meteor Košice (tréneri Ladislav Gerényi a Erik Seman).
Kategóriu dospelých choreografií LAT v tomto roku ovládli tanečníci z TŠK TOP Dance Žilina ( tréneri Andrea Gálošová a Marián Chladný). V choreografiách seniorov bez zaváhania po desiatykrát zvíťazili reprezentanti TK Uni-Dance Bratislava pod vedením Petra Horáčka , ktorý sa stal zároveň najproduktívnejším choreografom tohto ročníku majstrovstiev (14 autorských choreografií).
Sólové kategórie showdance ŠTT a LAT boli zároveň kvalifikáciou na ME a MS a v oboch zíťazili páry TC Meteor Košice : novými majstrami SR v showdance ŠTT sa stali Ľudovít Širák a Daniela Mazáčová (choreografi Elena Popova a Matej Štec, tréneri manželia Plačkovci). V showdance LAT si zlato odniesli ich kluboví kolegovia Samuel Žabka a Lucia Chyliková ( tréneri manželia Plačkovci).
Z ďalších úspešných a produktívnych kolektívov treba spomenúť TŠK Stella Žiar nad Hronom a TŠ Nexum Nitra.

Podrobné výsledky si môžete pozrieť tu.

Za tradične skvelú organizáciu patrí vďaka tradičnému tandemu organizátorov – Miroslavovi a Stellke Víťazkovcom a ich tímu!

Mgr. Petr Horáček